dilluns, 6 d’octubre del 2008

Entre Polleras

Mirant més de 15 anys enrera, ens recordem vestits amb bates a quadres de colors blavosos, roses, verds...que les escoles imposaven per no embrutar a diari la roba que portaves. Quasi l'única diferència de vestimenta que hi podia haver entre nens i nenes en un pati d'escola era el color de la bata ( rarament hi havia algun nen que en dugués una de rosa).

Aquí a Argentina deuen tenir un altre record d'aquesta mateixa situació. I és que hem pogut observar que en algunes ciutats l'uniforme escolar és, si més no, impactant. Nenes en procés de convertir-se en noies amb faldilles d'escola tan curtes que la Britney Spears en el videoclip de ·hit me baby one more time· queda com una puritana conservadora. No hi ha res més aball que la mitja cuixa. I es que feina tenen per asseure's!
Nosaltres hem intentat fer alguna que altra hipòtesis, atònits al veure places plenes d'aquests uniformes. No sabem si la causa és que elles son les que es pugen la "pollera" més enllà del melic per entrar en el concurs: "a veure qui ensenya més", o potser ja és més una cosa cultural promoure la sensualitat i la coquetria prematura a la provincia?

Sigui el que sigui allà on n'hi ha ( perquè hi ha llocs on totes van amb pantalons ) no deixa d'impactar-nos. Potser un dia d'aquets preguntem com és que una nena de 13 anys que està jugant a picaparet ha d'anar vestida com perquè se la mirin homes de 50 (i menys).

PD: Ara estem a Mendoza, terra de vins i trekkings per l'Aconcagua i on estem recuperant-nos de les panxetes.

8 comentaris:

Vidria ha dit...

es que en Argentina a los 13 años hace años ya que no jugamos al picaparet. Y a los once o doce ya tenemos novio... así que sí, se trata de promover la sensualidad y la coquetería. Por eso a los 15 años ya se piensa en la cirugía estética. Es un país frívolo, así que todo se explica con frivolidad.
Besos a los dos, tomen vino mendocino y si es un Catena Zapata, mucho mejor!
S.

Anònim ha dit...

Deu ser que allí, als 13 anys, juguen al pico-pared.
I als 15... millor que no t'estiguis gaire estona de cara a la paret comptant; i menys anant amb minis.

Anònim ha dit...

La ratlla blava (la idea) i la vermella (la realitat), en aquests moments estan fetes un embolic. I jo també! No us trobo sinó és pel Leo que ve amb l'Atlas

La perduda

Anònim ha dit...

Lluc, recorda que al nostre cole eren pol·líticament correctes i les bates eren vermelles i blaves (res de rosa!!)

Crec que a Europa hem infantilitzat massa al jovent. Aquestes de la foto ja estan en edat de descobrir el gust del fruït del garrofer, jajaja

Salut!!

Anònim ha dit...

Ei, doncs tal i com van vestits els adolescents als instituds, potser s'imposarà l'uniforme. Però, canviarem melics per cuixes?

Per cert, al butlletí que distribueix l'ajuntament i surt la notícia del premi amb la foto. Guai!
Mams

Anònim ha dit...

q hi ha cosinet , com va? veig que de conya, ja q estem en tema d'uniformes escolars qui millor que l'angus young ( ac/dc) per dir que els uniformes no nomes es porten per anar a cole i per si t'interesa , i seguint en temes musicals , extremoduro a tret disc nou, aixi que dale ,dale argentina dale dale vamos a ganar.
Per mendoza es juga força a hoquei això al menys és el q diuen els argentins que estan aqui.
Res noi , em despedeixo anunciante que xe ja en té 30 tacos , si si 30!!!!!!, i el nil el 18 d'octubre ja fa l'any. fem festa a casa ja t'enviare fotos i si podem t'escriurem.
petonets i abraçades.
roger ,arantxa i nil

Anònim ha dit...

no vaig poder respondre al test, només veure escrit Soroche i mal d'altura em van entrar uns tremolors ben curiosos... ara ja ho porto millor a peu de mar!

que us vagi bé el final del tombet per allà!

Siso ha dit...

Volem més fotos! A quina ciutat és aixo?