diumenge, 12 d’octubre del 2008

Com baldufes

Amunt i avall, cap a la dreta i cap a l'esquerra, frontera d'anada i de tornada, ara fred i ara calor i hop!... De nou a l'origen.


I és que arribar als peus de l'Aconcagua, la muntanya més alta dels Andes (incident al bus inclòs), on per cert, vam saber que s'hi va filmar gran part de la pel·lícula 7 anys al tíbet (vivim tots enganyats?), caminar per pistes d'esquí i per vies (i ponts) de trens en desús, viatjar de nit a Valparaiso a passar-hi el cap de setmana i així treure'ns el cuquet de despedir-nos de Xile i el Pacífic, tornant, finalment, a Mendoza i Buenos aires vindria a ser una espècie de Ginkana.



La arribada a Valparaiso va ser memorable. Inesperadament hi arribem a les 4:30 de la matinada (quan ho haviem de fer a les 6) a una zona "xunga" de la ciutat. Ens trobem tirats, la terminal de busos tancada i sense pesos xilens per agafar un taxi, enmig de sense sostres. Teniem 3 opcions:

- Posar-nos a demanar, en sintonia amb l'entorn.
- Començar a córrer.
- Fer cara de llàstima al conductor a veure que podia sorgir.

L'última va ser l'opció que vem dur a terme i va donar bons resultats, ens va deixar dormir al bus, a la cotxera, fins a les 7:30 junt amb una senyora mexicana que s'havia passat de poble i anava més desorientada que una boleta de la ruleta. Quan finalment marxem comencem a caminar i als 2 carrers ens adonem que falta el barret!! Tot a terra i recuperació a lo "indiana Jones" amb bus en marxa.

I la marxada tampoc ha estat malament, que resulta que s'ha canviat l'hora quan dormiem i ni fava tu, ve la tia de l'hostal dient que el taxi, que de miracle vem demanar la nit anterior, ja està esperant-nos per anar a buscar el bus i nosaltres mirant-la des del llit amb les lleganyes a tope i pensant: Què diu aquesta dona? Saltada del llit i corrents a fer maletes!

Encara no podem entendre com és que a tres mil, a peu de l'Aconcagua anàvem amb samarreta de màniga curta i a la platja amb forro polar. Intrigants els contarstos de temperatura d'aquests països.

Us deixem amb una descripció del Neruda que vam trobar i que descriu de manera molt adient aquesta curiosa ciutat bohemica-decadent.



5 comentaris:

Lluc i Laia ha dit...

Ostres, Ostres, Ostres!!!
Ahir, a Mendoza, Argentina, es va celebrar el dia de la Hispanitat, o de la raza com en diuen ells, amb més joia i events que allà!!! Balls regionals (castellans), músiques, flamenc, i elecció de la Reina de la Hispanidad que "que tendrá el honor de representar españa durante este año".
Sort que n'hi havia alguns amb cartellets que deien: Nada que celebrar el 12 de octubre!

Sembla mentida que un pais que s'hagi independitzat celebri també el dia nacional del dia del pais del quan va separar-se.

Anònim ha dit...

Aquí, sense tans contrastos, també un dia agafes el jerseiet i l'endemá a suar la "gota gorda". Ja se sap, les tardors d'avui en dia.

Alix

M'agrada el poema de Neruda, i per les fotos que he vist defineix perfectament la ciutat

Leo

Anònim ha dit...

Aquí hem tingut un "incident-pifia" que ens ha fet fer una riallada d'orella a orella. En Rajoy a micro obert sense ell saber-ho va comentar que la desfilada a la que havia d'assistir el dia 12 era "UN COÑAZO". Imagineu quanta salsa s'ha generat al respecte.
Un petonassssssss.
mams

Anònim ha dit...

¿Y Brad Pitt no estaba? Quina llàstima!

Anònim ha dit...

feliç santuki!!!!!!!!