dijous, 17 de juliol del 2008

4070

Alts però forts!! I es que estar a 4070 metres no és poca cosa. Estàvem mig cagadets, doncs hem vist uns quants "tullits" pel mal d'altura (vòmits, mals de cap forts, marejos, vaja, et sona Júlia?). Hem superat la prova molt dignament tot i que treiem el fetge per la boca al mínim esforç i és que els concells de la regió van molt bé: "come poquito, camina lentito y duerme solito".



Com veieu Potosí es caracteritza per ser la ciutat més alta del món i per deure la seva existència al Cerro Rico, la mina de minerals enorme del darrere (4800m). Els miners que hi treballen tenen una esperança de vida de 45 anys i unes condicions que fan esgarrifar. La majoria del turisme també es deu a això i hi ha 500 tours per entrar a les mines.





Nosaltres hem optat també per connèixer les termes d'aigua calenta que brollen d'un cràter de volcà. Hem tingut la sort de ser els primers en arribar-hi i gaudir de 2h dins l'aigua (sortir era duríssim, que aquí fot fred nens!!). Això si, al final ha arribat un camió amb 30 persones d'una mateixa família que anaven a rentar la roba, aprofitant l'aigua sortint del llag, d'un parent dfunt per després cremar-la com mana la tradició potosina, que ens ha deixat a cuadres. La tornada ha estat amb 3 argentins dins el seu Jeep de fa 35 anys (3 davant 2 darrere) molt macos.



Demà cap a Uyuni.

3 comentaris:

Vidria ha dit...

pues no vuelvan, que por aquí sólo tenemos crisis.
Un amigo nuestro de Mataró va para Uyuni también, así que si se encuentran con un tal Jordi Carrion le dicen que son primos de Arnau y se hacen amigos.
Apa, besos y ladridos,
S.

Anònim ha dit...

Estem tots a les Parretes de festa i el Nil ha plorat cada cop que em veia al final però ens hem fet amics
Leo

Estas molt fresquet a l'iagua termal com a la piscina de les Parretes
Petonets
Maria


Us tinc al meu cor que és molt gran. I a més, els impulsos elèctrics que el fan funcionar estan molt be

Alícia


Xermanet i cunyadeta!! Avui la Maria no ha fet Gazpatxo ni seitons, però s'ha currat una sopa de meló amb pernil fresqueta i uns postres combinats que hem vibrat.
Petonets forts!!

Júlia


Hola guais! Quina enveja més sana que em feu! Quan retorneu tindreu temps i temps per no convence'm de que hi vagi jo. Uns petonets forts! Te estranyamos muchooo!!

Agustí


Hola Lluc, molts petons, avui ens hem reunit tots però jo us he trobat a faltar perque ara estarem temps fins que torneu.

Avia MªRosa


Hem anat a veure Bruce Springsteen.

Roger i Arantxa

Anònim ha dit...

Avui hen anat al sopar de luna plena. La nit ha estat esplèndida i al contemplar la lluna m'he recordat d'aquell joc que teniem quan marxaves de colonies..., el practiques Laia?
Petons
Mams